Doctoratul: O cariera atractiva in cercetare

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
biletul zilei
Proiecte USV
Afişare nr. 
Nr. Link web Vizite
1   Link   SISTEME DE MANAGEMENT INTEGRAT PENTRU PROTECTIA ECONOMICO-FINANCIARA A INFRASTRUCTURII CRITICE SI A PERSONALULUI IMPOTRIVA TERORISMULUI DE ORICE NATURA
Proiectul îşi propune realizarea unui sistem de management integrat pentru protecţia economico-financiară a infrastructurii critice şi personalului care să permită optimizarea deciziilor strategice privind modul de implicare a guvernului în gestionarea crizelor rezultate în urma atacurilor teroriste majore, inclusiv diversele forme de intervenţie în pieţele financiare cu ajutorul instrumentelor şi modelelor inovative de analiză special concepute pentru acest proiect. Concret se va elabora un set de 5 modele speciale pentru cadrul de management integrat pentru protecţia economico-financiară a infrastructurii critice şi a personalului. Analiza cost beneficiu (ACB) cu factor de actualizare variabil reprezintă, de asemenea, un instrument necesar în prioritizarea intervenţiilor postcriză. Proiectarea formelor optimale de intervenţie guvernamentală în managementul integrat de protecţie economico-financiară, inclusiv a soluţiilor speciale pentru perioade de turbulenţă economică şi crize suprapuse reprezintă o premieră naţională, dar şi o noutate pe plan mondial. Elaborarea şi selecţia instrumentelor de transfer a riscului şi, respectiv, de finanţare a riscului în evenimentele extreme asimetrice are o aplicabilitate practică majoră în condiţiile rezolvării eficiente a noilor probleme asociate terorismului internaţional.
243
2   Link   CERCETARI INTERDISCIPLINARE PENTRU PROIECTAREA STRATEGIILOR ECONOMICO-FINANCIARE DE ACTIUNE IN EVENIMENTELE DE RISC EXTREM. HAZARDE NATURALE SI ACCIDENTE TEHNOLOGICE
Proiectul îşi propune crearea unui cadru optimizat de analiză, schimb de experienţă cu end-userii şi stakeholderii, bune practici în domeniul managementului şi proceselor decizionale strategice de intervenţie eficientă în evenimente de risc extrem, pentru limitarea consecinţelor şi restabilirea ordinii şi funcţionalităţii. Analiza comparativă a proceselor, mecanismelor economico-financiare şi evaluarea cantitativă a modalităţilor de eficientizare a intervenţiei guvernamentale, limitarea consecinţelor şi revenirea la normalitate are la bază modele matematice avansate, inclusiv modele proprii concepute special pentru acest proiect. Analiza stadiului actual al cercetării în domeniul managementului crizelor are în vedere integrarea şi corectarea bazelor de date istorice cu dezastrele naturale şi accidentele tehnologice şi analiza comparativă a metodelor de management, respectiv, învăţămintele de pe urma ineficientei funcţionări şi a intervenţiei guvernamentale defectuoase în cadrul dezastrelor naturale. Sistemul de asigurare a unui management eficient al crizelor are la bază elaborarea de modele special concepute pentru condiţiile din România şi permite analiza raţionalităţii deciziilor, respectiv optimizarea acestora în acord cu situaţia concretă.
233
3   Link   Practica studentilor economisti
281

Notificare

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi:
www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Adrese utile